nieuws

Duizend studentenwoningen in omgebouwde zeecontainers

bouwbreed

amsterdam – Het bedrijf Keetwonen is samen met woningcorporatie De Key begonnen met de bouw van duizend studentenwoningen naast de Bijlmerbajes. Het complex gaat bestaan uit vier blokken van gestapelde zeecontainers die speciaal voor dit doel zijn omgebouwd in China.

Het studentendorp aan de Amsterdamse Wenckebachweg is de uitkomst van een in 2003 door de Stichting Keetwonen gewonnen ontwerpwedstrijd. Op een nu nog braakliggend terrein van 17.000 vierkante meter wonen vanaf september de eerste studenten. In oktober hoopt Q. de Gooijer van Keetwonen dat het hele complex klaar is. “De containers komen per schip uit China, waar ze sleutelklaar zijn gemaakt. We hoeven ze alleen nog maar te koppelen en er een geïsoleerd dak boven te maken,” vertelt De Gooijer.

“Het is lastig om in Amsterdam een plek te vinden voor zoveel studenten. Maar we zijn er goed in geslaagd. Deze locatie is per metro en op de fiets perfect te bereiken.” Over de ernaast gelegen Bijlmerbajes en het verderop gelegen clubhuis van de Hell�s Angels maakt De Gooijer zich geen zorgen.

Keetwonen heeft het terrein voor 5 jaar gehuurd. Daarna heeft de gemeente andere plannen met het gebied waarop geen woonbestemming rust.

Eerder plaatste het Delftse bedrijf Duwo al tot studentenwoningen omgebouwde directieketen op het Amsterdamse NDSM-terrein. De Gooijer: “Onze units van 30 vierkante meter hebben echter twee kamers. Dat wordt gewaardeerd.”

Reageer op dit artikel