nieuws

Duitse bouw verliest kwart van opdrachten

bouwbreed Premium

wiesbaden – De Duitse aannemers met meer dan twintig werknemers hebben in februari opnieuw zware tegenslag moeten incasseren. De bedrijven haalden bijna een kwart minder orders binnen dan in de vergelijkbare maand van 2004. Dat blijkt uit onderzoek van het Statistisch Bundesamt te Wiesbaden. Vooral de burgerlijke en utiliteitsbouw zit in de lappenmand. De vraag […]

wiesbaden – De Duitse aannemers met meer dan twintig werknemers hebben in februari opnieuw zware tegenslag moeten incasseren. De bedrijven haalden bijna een kwart minder orders binnen dan in de vergelijkbare maand van 2004. Dat blijkt uit onderzoek van het Statistisch Bundesamt te Wiesbaden.

Vooral de burgerlijke en utiliteitsbouw zit in de lappenmand. De vraag in de sector nam met 29,7 procent af. Het orderniveau beweegt zich met 49,9 procent op minder dan de helft van vijf jaar geleden. De grond-, wegen- en waterbouw zakte in februari 13,3 procent weg. Vergeleken met het jaar 2000 is het segment 47 procent van zijn opdrachten kwijtgeraakt.

Het aantal werknemers in de Duitse bouw daalde met 7,1 procent tot 660.000. Het aantal arbeidsuren viel in februari met een kwart terug tot 38,6 miljoen. In de eerste twee maanden van het jaar daalde de omzet van de bouwers met 14,2 procent tot 7,1 miljard euro. De Duitse bouwconjunctuur beweegt zich al sinds 1995 in een neergaande lijn.

Reageer op dit artikel