nieuws

Drie Hoefijzers Breda slokt 150 miljoen op

bouwbreed Premium

breda – De gemeente Breda, brouwer Interbrew en ontwikkelaar AM zijn het eens over de inrichting van de Drie Hoefijzers. Op het ruim 10 hectare grote gebied in de Bredase binnenstad zullen 530 woningen en 20.000 vierkante meter kantoorvloer verschijnen. Voor cultuur en horeca zijn op het oude terrein van bierbrouwerij De Drie Hoefijzers 15.000 […]

breda – De gemeente Breda, brouwer Interbrew en ontwikkelaar AM zijn het eens over de inrichting van de Drie Hoefijzers. Op het ruim 10 hectare grote gebied in de Bredase binnenstad zullen 530 woningen en 20.000 vierkante meter kantoorvloer verschijnen. Voor cultuur en horeca zijn op het oude terrein van bierbrouwerij De Drie Hoefijzers 15.000 meter gereserveerd. De ontwikkeling van het project vergt investeringen ter hoogte van 150 miljoen euro.

Op het terrein zijn inmiddels de sloopwerkzaamheden in volle gang. AM verwacht rond de jaarwisseling te kunnen starten met de bouw van de woningen in de sociale sector. De ontwikkeling van de woonfuncties en voorzieningen zullen vijf tot zeven jaar in beslag nemen. Voor de kantoorfuncties neemt de ontwikkelaar zeven tot tien jaar de tijd.

Waar De Drie Hoefijzers zijn bier brouwde staat een tiental cultuurhistorisch waardevolle gebouwen. Meest karakteristiek is het oude hoofdkantoor van Interbrew, dat zijn functie als kantoor behoudt. Ook het monumentale brouwhuis en de opvallende schoorsteen krijgen bijzondere aandacht.

Van het Drie Hoefijzersterrein krijgt 60 procent een woonfunctie. In de sociale sector verrijzen 75 koop- en 50 huurwoningen. Het duurdere segment telt 45 herenhuizen. Wethouder A. Arbouw verwacht dat de nieuwe wijk een positief effect heeft op het vestigingsklimaat van Breda.

Reageer op dit artikel