nieuws

Digiforce meet kracht in ingespannen kabels

bouwbreed

vleuten – De Digiforce meet contactloos de spanning in onder meer voorspankabels, hijskabels en verankeringstaven. Voor het meten voert de gebruiker de ingespannen lengte en het gewicht per meter in. Daarna tikt hij op de draad, kabel, streng of staaf waarna de handmeter uit de frequentie van de trilling de spankracht afleidt. Het toestel geeft […]

vleuten – De Digiforce meet contactloos de spanning in onder meer voorspankabels, hijskabels en verankeringstaven. Voor het meten voert de gebruiker de ingespannen lengte en het gewicht per meter in. Daarna tikt hij op de draad, kabel, streng of staaf waarna de handmeter uit de frequentie van de trilling de spankracht afleidt. Het toestel geeft de meetwaarde in kilonewton weer. De aanbevolen lengtes en doorsnedes liggen respectievelijk tussen 3 en 30 meter en tussen 4 en 25 millimeter. Het systeem heeft een accuratesse van 1 procent. De meter slaat de resultaten op en hevelt ze over in een spreadsheet. Fabrikant Applied Measurements Limited ontwikkelde een speciale uitvoering voor prefab betonconstructies. JaroTECH uit Vleuten brengt de Digiforce op de Nederlandse markt.

Reageer op dit artikel