nieuws

Deventer betaalt tekort in exploitatie bedrijvenpark

bouwbreed

deventer – Deventer neemt een tekort van 12 miljoen euro in de exploitatie van toekomstig bedrijvenpark A1, in Epse-Noord. Deventer kiest voor een ontsluiting van het park via een tunnel bij de Afslag Deventer-Oost.

Daardoor is echter het tekort opgelopen van 2 naar 12 miljoen euro. Verantwoordelijk wethouder Doornebos wil het tekort dekken uit een reserve voor stedelijke investeringen, die bedoeld is voor grote infrastructurele projecten. Volgens de wethouder is het nieuwe bedrijventerrein nodig voor de economie van Deventer, waar thans geen nieuwe bedrijfskavel meer te krijgen is. Het tekort kan volgens Doornebos niet worden doorberekend in de grondprijs voor bedrijven.

Het betreffende terrein is 60 hectare groot, waarop een som van 12 miljoen euro veel te zwaar zou drukken. Op het terrein komen 85.000 vierkante meter bvo kantoren, waarmee 55 hectare overblijft om als kavels uit te geven.

Behalve in de tunnel zit het tekort in de aanleg van bufferzones en de lange voorbereidingstijd voor het bedrijventerrein. De bufferzone tussen het terrein en het dorp Epse is bepleit in afspraken tussen Deventer (Gelderland) en de gemeente Gorssel (Overijssel).

Reageer op dit artikel