nieuws

Caterpillar ziet winst naar record stijgen

bouwbreed Premium

peroria – De Amerikaanse bouwmachinefabrikant Caterpillar heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de winst zien stijgen met 38 procent tot een record van 581 miljoen dollar netto. De omzet nam toe met 29 procent tot 8,34 miljard dollar. De goede resultaten zijn onder meer te danken aan een flinke stijging van het verkoopvolume […]

peroria – De Amerikaanse bouwmachinefabrikant Caterpillar heeft in het eerste kwartaal van dit jaar de winst zien stijgen met 38 procent tot een record van 581 miljoen dollar netto. De omzet nam toe met 29 procent tot 8,34 miljard dollar.

De goede resultaten zijn onder meer te danken aan een flinke stijging van het verkoopvolume met 1 miljard dollar. Ook wist het bedrijf hogere prijzen door te berekenen aan zijn klanten. Dit leverde 250 miljoen dollar extra op aan inkomsten. Verder kon de onderneming profiteren van de lage koers van de dollar, wat nog eens 102 miljoen dollar opleverde. De fabrikant van onder meer tractoren en combines presteerde met een winst per aandeel van 1,63 dollarcent ruim boven de verwachtingen. Analisten gingen uit van een winst van 1,36 dollarcent per aandeel.

Reageer op dit artikel