nieuws

Buderus over naar Böhler-Uddeholm

bouwbreed Premium

stuttgart – Verwarmingsspecialist Bosch stoot de edelstaalfabrieken van Buderus af. De drie betroffen bedrijven zijn Buderus Nederland te Rotterdam, Deville Rectification in Frankrijk en de hoofdvestiging in de Duitse stad Wetzlar. Vorig jaar waren de ondernemingen met tezamen 1700 medewerkers goed voor een omzet van 405 miljoen euro. Koper van de fabrieken voor producten van […]

stuttgart – Verwarmingsspecialist Bosch stoot de edelstaalfabrieken van Buderus af. De drie betroffen bedrijven zijn Buderus Nederland te Rotterdam, Deville Rectification in Frankrijk en de hoofdvestiging in de Duitse stad Wetzlar. Vorig jaar waren de ondernemingen met tezamen 1700 medewerkers goed voor een omzet van 405 miljoen euro.

Koper van de fabrieken voor producten van wolframstaal is de Oostenrijkse onderneming Böhler-Uddeholm. De transactie moet nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten.

Bosch kreeg de edelstaalbedrijven twee jaar geleden in handen bij de aankoop van Buderus AG. De activiteiten op het gebied van verwarmingstechniek van Bosch en Buderus zijn sindsdien samengevoegd in BBT Thermotechnik.

Reageer op dit artikel