nieuws

Bruil zet nieuwe Ginaf in voor machinetransport

bouwbreed

ede – Wegenbouwer Bruil Ede heeft de primeur van een aanhangercombinatie voor het transport van een asfaltmachine en een wals. De combinatie bestaat uit een Ginaf X 3232 S 6×4 bakwagen met kraan en een aanhanger met hydraulisch uitklappende oprijplaten.

De bakwagen biedt 6 meter laadlengte en de aanhangwagen 8 meter. Beide laadvloeren zijn met elkaar verbonden tot een aaneengesloten gelijkvloers plateau. Zelfrijdende machines rijden zo via de aanhangerlaadvloer de laadvloer van de bakwagen op- en af. Voor de verbinding tussen de laadvloeren worden de variabele laadvloerhoogte van de bakwagen, een inschuifbare triangel en de variabele laadvloerhoogte van de aanhangwagen op elkaar aangepast.

Het in- en uitschakelen van de laadvloerverbinding vergt zo�n 5 minuten. De materieeldienst van Bruil Ede ontwikkelde mede dit systeem. De kraan op de bakwagen verlaadt 20-voets containers, vloeistoftanks en directieketen.

De bak- en aanhangwagen hebben een gestuurde achterste as. Vanwege de grote afstanden en het nachtwerk in de wegenbouw is de Ginaf voorzien van een DAF CF 85 Space Cab cabine.

Reageer op dit artikel