nieuws

Bouwmachine rijdt gasleiding stuk

bouwbreed

almere – Een zware bouwmachine heeft gisteren op een nieuwbouwterrein in Almere-Buiten een pas gelegde lagedrukgasleiding kapotgereden. In verband met explosiegevaar werd het treinverkeer stilgelegd. Energiebedrijf Nuon onderzoekt wat er precies is foutgegaan. Het gewicht van de machine heeft de grond samengedrukt, waardoor de leiding onder spanning kwam te staan en het begaf. “Een uitzonderlijke […]

almere – Een zware bouwmachine heeft gisteren op een nieuwbouwterrein in Almere-Buiten een pas gelegde lagedrukgasleiding kapotgereden. In verband met explosiegevaar werd het treinverkeer stilgelegd.

Energiebedrijf Nuon onderzoekt wat er precies is foutgegaan. Het gewicht van de machine heeft de grond samengedrukt, waardoor de leiding onder spanning kwam te staan en het begaf. “Een uitzonderlijke gang van zaken”, weet woordvoerder W. Lageveen. “Het komt meer voor dat leidingen op bouwlocaties stuk gaan, maar dat gebeurt meestal tijdens graafwerkzaamheden.”

De leiding in de Ambonstraat nabij het nieuwe treinstation Oostvaarders lag er volgens Lageveen net drie weken. Onmiddellijk na het ongeval werd de omgeving afgesloten. Auto�s en treinen mochten in verband met de kans op explosies door vonken niet meer rijden, tot na een half uur geen gas meer naar buiten stroomde.

Aan beide zijden van het lek werd een afsluiting gemaakt. “Omdat er druk komt van twee kanten, bleef de gaslevering in de buurt intact”, verklaart Lageveen.

Reageer op dit artikel