nieuws

Beton uit potje laat zich simpel op ondergronden verwerken

bouwbreed

schiedam – Beton uit een verfpotje. Zo kenmerkt verffabrikant Louers uit Schiedam zijn nieuwste product, Beton-effect. Een decoratieve verf, die na het aanbrengen op grof onbewerkt beton lijkt.

Beton-effect is een pasteuze laag met een fijne korrelstructuur die zich eenvoudig op allerlei ondergronden laat verwerken. Een betonnen deur, een betonnen stoel, een betonnen keukenkastje, het is allemaal mogelijk, aldus Louers. �Betonnen� muren en sierranden zijn natuurlijk ook een optie. Het effect van de �betonlook� is in alle situaties verrassend, vindt de producent.

Beton-effect bestaat uit een primer, twee basislagen en een matvernis. De primer is een grondlak voor gladde ondergronden zoals aluminium, mdf, hout, metaal, kunststof, glas, zink of een gelakte ondergrond. De hechting van basislaag 1, die het Beton-effect maakt, is ermee gegarandeerd. Basislaag 2 dient voor het aanbrengen van diepte en een glad uiterlijk. Het matvernis is een niet-vergelende, krasvaste polyurethaan vernis voor binnengebruik. Het maakt Beton-effect gemakkelijk reinigbaar.

Reageer op dit artikel