nieuws

Ballast Nedam schikt baggerdeal met BAM

bouwbreed Premium

nieuwegein – Ballast Nedam en BAM hebben besloten om een lopende arbitrage te beëindigen. Reden is dat tussen partijen een minnelijke schikking is getroffen. De arbitrage was door HBG aangespannen wegens een conflict over garanties die Ballast Nedam had gegeven bij de fusie tussen Ballast Nedam Baggeren HAM eind 2001. De garanties waren verstrekt op […]

nieuwegein – Ballast Nedam en BAM hebben besloten om een lopende arbitrage te beëindigen. Reden is dat tussen partijen een minnelijke schikking is getroffen.

De arbitrage was door HBG aangespannen wegens een conflict over garanties die Ballast Nedam had gegeven bij de fusie tussen Ballast Nedam Baggeren HAM eind 2001. De garanties waren verstrekt op een aantal lopende projecten en op de lease van schepen. Ballast Nedam had daarvoor een bankgarantie afgegeven van 30 miljoen euro.

Begin 2004 ontstond een conflict tussen beide bouwers. Analisten vermoeden destijds dat om een betere verkoopprijs te bedingen een aantal risico�s bij Ballast Nedam is achtergebleven. Daarover zou het conflict gaan. Ze verwachten dat uiteindelijk niet de volledige 30 miljoen in het geding is geweest.

Voor de jaarcijfers van Ballast Nedam maakt het overigens niets uit. De Nieuwegeinse bouwer heeft in 2002 een voorziening getroffen waaruit de schikking betaald kan worden.

Reageer op dit artikel