nieuws

Architectonische allure voor nieuwbouw Twente Milieu

bouwbreed

enschede – De intergemeentelijke reinigingsdienst Twente Milieu krijgt opvallende nieuwbouw op industrieterrein de Marssteden in Enschede. Het kantoorpand krijgt een vliesgevel van circa 7 meter hoog met een buitenschil van lichtblauwe metalen Glasell-platen die van kleur verschieten bij een bepaalde lichtinval. Op het dak komt een opbouw die 3 meter uitkraagt. De architectonische extra�s waren […]

enschede – De intergemeentelijke reinigingsdienst Twente Milieu krijgt opvallende nieuwbouw op industrieterrein de Marssteden in Enschede. Het kantoorpand krijgt een vliesgevel van circa 7 meter hoog met een buitenschil van lichtblauwe metalen Glasell-platen die van kleur verschieten bij een bepaalde lichtinval. Op het dak komt een opbouw die 3 meter uitkraagt.

De architectonische extra�s waren aanvankelijk niet in het sobere programma van eisen opgenomen, want de bouwkosten mochten niet meer dan 5 miljoen euro bedragen. Maar de gemeente Enschede stelde in de ontwerpperiode meer eisen aan het beeldkwaliteitsplan de Marssteden omdat het bedrijventerrein één van de entrees vormt van de Twentse stad. Het gaf Harm Dethmers van Perik Architecten uit Tubbergen nieuwe creatieve mogelijkheden.

De dakopbouw waarin de luchtbehandelingskast is opgenomen, wordt als een soort tunnel op het kantoorpand gezet. De uitkraging aan de voor- en achterkant van het gebouw bestaat uit twee staalconstructies die aan het prefab betonskelet zijn gemonteerd. Deze constructies vangen de krachten van de uitkraging op. De bouw duurteen jaar. Koopmans Bouwgroep is aannemer en ontwikkelaar.

Reageer op dit artikel