nieuws

Amvest goed voor duizend woningen

bouwbreed Premium

amsterdam – Amvest heeft vorig jaar voor de eerste keer meer dan duizend woningen opgeleverd. De vastgoedmaatschappij nam 831 stuks als huurwoning op in zijn eigen portefeuille. Amvest verwacht dat de markt voor duurdere huurwoningen komende jaren krap zal blijven. Geconstateerd worden een hoge vraag in combinatie met een achterblijvend aanbod. Impulsen gaan uit van […]

amsterdam – Amvest heeft vorig jaar voor de eerste keer meer dan duizend woningen opgeleverd. De vastgoedmaatschappij nam 831 stuks als huurwoning op in zijn eigen portefeuille.

Amvest verwacht dat de markt voor duurdere huurwoningen komende jaren krap zal blijven. Geconstateerd worden een hoge vraag in combinatie met een achterblijvend aanbod. Impulsen gaan uit van de huishoudensgroei, het toenemend aantal 55-plussers en de te dure koopwoningen voor starters. Dit jaar voegt Amvest voor 200 miljoen euro toe aan zijn portefeuille door eigen ontwikkeling en aankopen. Ter verbetering van de portefeuillekwaliteit zal voor 195 miljoen euro worden afgestoten.

Amvest is van plan de komende jaren telkens duizend huurwoningen aan zijn bestand toe te voegen. Op die wijze kan volgens de vastgoedmaatschappij effectief gestuurd worden op verdere vernieuwing en uitbreiding van de portefeuille. Vorig jaar werden 1274 woningen van de hand gedaan. De investeringsverplichtingen bedroegen 370 miljoen euro. de leeftijd van de woningen daalde van elf tot acht jaar.

Reageer op dit artikel