nieuws

Actiecomité te hoop tegen ontgrindingen

bouwbreed

ohé en laak – Actiecomité Stevol Nee heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de voorgenomen verlenging van de ontgrindingen rond Stevensweert en Ohé en Laak, het zogenoemde SteVolplan. Van de provincie mag combinatie SteVol BV 2,5 jaar langer ontgrinden dan aanvankelijk de bedoeling was. Dit om de tijd te overbruggen tot de aanvang van de Maaswerken. […]

ohé en laak – Actiecomité Stevol Nee heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de voorgenomen verlenging van de ontgrindingen rond Stevensweert en Ohé en Laak, het zogenoemde SteVolplan. Van de provincie mag combinatie SteVol BV 2,5 jaar langer ontgrinden dan aanvankelijk de bedoeling was. Dit om de tijd te overbruggen tot de aanvang van de Maaswerken.

De actiegroep zegt zo�n achthonderd inwoners van de dorpen rond de Molenplas te vertegenwoordigen. Die willen dat het baggeren, zoals eerder afgesproken, op 18 juli stopt.

Ze zijn bovendien boos op de gemeente Maasbracht. Die krijgt ter compensatie 1,25 miljoen euro. Met dat geld zou de gemeente zich volgens de actiegroep hebben laten omkopen om de belangen van SteVol te laten voorgaan op die van de inwoners.

Volgens de bewoners zijn woningen rondom de Molenplas de afgelopen jaren verzakt. Maar er is nog steeds geen verband aangetoond met de baggerwerkzaamheden. De actiegroep wil daarom eerst onderzoek naar de trillingen als gevolg van de ontgrondingen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels