nieuws

Aangifte wegens publicatie notulen raadsvergadering

bouwbreed Premium

barneveld – De gemeente Barneveld heeft aangifte gedaan tegen raadslid W. van Essen. Deze plaatste geheime notulen van een vergadering over de nieuwbouwwijk Veller op zijn internetsite.

Raadslid Van Essen van de eenmansfractie Lijst 6 was niet bij de commissievergadering aanwezig, maar kreeg de notulen later wel in handen. Van Essen plaatste de stukken toch op de internetsite van zijn partij. “De burgers van Barneveld moeten weten waar hun centen naartoe gaan”, motiveert de nieuwkomer in de raad zijn actie. Volgens Van Essen is er bij de ontwikkeling van de wijk sprake van “belangenverstrengeling” en bedrijft de raad “achterkamertjespolitiek”.

De gemeente bekijkt de mogelijkheid meer huizen in de wijk te bouwen om het financiële gat – volgens Van Essen minimaal 4 miljoen euro – in de exploitatie te dichten. Een ander probleem voor Barneveld is het bedrag van in totaal 18,2 miljoen euro dat moet worden afdragen aan de provincie. Dit vanwege de Ruimte-voor-ruimteregeling die werd gebruikt om meer woningen te mogen bouwen in ruil voor een financiële tegemoetkoming aan boeren die hun stallen afbreken.

Het is niet voor het eerst dat de wijk Veller voor perikelen zorgt. Het afgelopen jaar traden al twee wethouders af omdat ze de verwerving van de benodigde grond voor de wijk niet rond kregen,waarop deze door een ontwikkelaar gekocht werd.

Reageer op dit artikel