nieuws

Voorbereiding tunnel Sluiskil vertraagd

bouwbreed Premium

borssele – De plannen voor de aanleg van een tunnel onder het kanaal Gent-Terneuzen bij Sluiskil lopen ruim een jaar vertraging op. Dat verwacht de NV Westerscheldetunnel, die in opdracht van de provincie Zeeland de bouw voorbereidt. Eerst moet worden onderzocht wat de kosten en baten zijn als de tunnel dieper komt te liggen dan […]

borssele – De plannen voor de aanleg van een tunnel onder het kanaal Gent-Terneuzen bij Sluiskil lopen ruim een jaar vertraging op. Dat verwacht de NV Westerscheldetunnel, die in opdracht van de provincie Zeeland de bouw voorbereidt.

Eerst moet worden onderzocht wat de kosten en baten zijn als de tunnel dieper komt te liggen dan de 13,5 meter waarvan nu wordt uitgegaan. Nederland en Vlaanderen zijn die studie overeengekomen bij de recente afspraken die ze hebben gemaakt over de verdieping van de Westerscheldetunnel.

Een andere vertraging ontstond al eind vorig jaar door een uitspraak van de Raad van State over de aanleg van een spitsstrook langs de A2 tussen Den Bosch en Eindhoven. De Raad vroeg zich af of in de mer wel genoeg aandacht was besteed aan de gevolgen van fijn stof. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat besloot toen naar aanleiding van die uitspraak dat ook bij andere projecten daar nog eens goed naar moest worden gekeken.

Volgens de oorspronkelijke planning zou de tunnel eind 2009 klaar moeten zijn. Nu gaat de NV Westerscheldetunnel uit van begin 2011. De kosten worden geraamd op 200 tot 300 miljoen euro. Overigens is het nog niet zeker dat er inderdaad een tunnel komt. In de plannen zit ook nog een alternatief: een tweede brug bij Sluiskil.

Reageer op dit artikel