nieuws

Volvo beproeft nieuwe hydraulische graver

bouwbreed

den haag – Volvo Construction Equipment begint in het vierde kwartaal van dit jaar met de productie van de EC700B. Deze 70 tons hydraulische graver komt in het eerste kwartaal van het volgende jaar op de markt.

De machinebouwer beproeft momenteel de handelsuitvoering. De nieuwe machine is mede ontwikkeld door de toekomstige gebruikers en moet volgens de fabrikant een nieuwe norm stellen in de 70-tons klasse. Het ontwerp is afgestemd op het beladen van de gelede dumpers die de Zweedse fabrikant ook bouwt. In de machine genereert Volvo�s zwaarste motor bij 1800 toeren 470 kilowatt. De motorregeling is gekoppeld aan het hydraulische systeem. Deze combinatie zorgt voor een hoger rendement en maakt de bediening soepeler. Voor een betere prestatie voerde Volvo de hoofdpomp, het zwenksysteem en de rupsrollen zwaarder uit dan voor een 70-tons machine moet.

De nieuwe machine reikt 13,17 meter ver, komt tot 8,4 meter graafdiepte en wekt 301 kilonewton aan uitbreekkracht op. De standaard giek en graafarm zijn respectievelijk 7,7 en 3,55 meter lang. De EC700B is geschikt voor graafbakken van 2,5 tot 4,5 kubieke meter. Het bedrijfsgewicht bedraagt 67,5 tot 70,3 ton. De machinist zit op een stoel die hij in negen standen kan zetten. De bediening is ergonomisch ingericht. De cabine weert motorlawaai en dempt trillingen. Geïsoleerde leidingklemmen verminderen het geluid van de hydraulica. Monteurs kunnen zonder problemen bij de olie-, brandstof- en luchtfilters en komen via brede treden, looproosters en ladders bij de andere componenten.

Reageer op dit artikel