nieuws

Vlakglasbranche start Kenniscentrum Glas

bouwbreed

gouda – De vlakglasbranche heeft een kenniscentrum opgericht. Dit Kenniscentrum Glas stelt zich ten doel een spilfunctie te vervullen in het signaleren, verzamelen en overdragen van kennis op het gebied van vlakglasproducten, -fabricage en -toepassingen. Met de oprichting van het Kenniscentrum Glas speelt de brancheorganisatie GBO in op de snel groeiende behoefte aan kennis. Het […]

gouda – De vlakglasbranche heeft een kenniscentrum opgericht. Dit Kenniscentrum Glas stelt zich ten doel een spilfunctie te vervullen in het signaleren, verzamelen en overdragen van kennis op het gebied van vlakglasproducten, -fabricage en -toepassingen. Met de oprichting van het Kenniscentrum Glas speelt de brancheorganisatie GBO in op de snel groeiende behoefte aan kennis.

Het Kenniscentrum Glas profileert zich allereerst als dé facilitaire dienstverlener voor de glasbranche. Het aanbod bestaat uit vaktechnische, op vlakglas betrekking hebbende producten en diensten. Voorbeelden zijn voorlichting over producten, regelgeving, productietechniek, toepassingen en montage. Niet-vaktechnische onderwerpen zijn onder meer arbo, kwaliteit, milieu en organisatie, waarbij het kenniscentrum zowel de bedrijven als degenen die hierin werkzaam zijn, ondersteunt.

De steeds grotere rol van vlakglas in de hedendaagse architectuur en bouw maakt dat de vaktechnische producten ook beschikbaar zijn voor architecten, aannemers, wetgevers en andere doelgroepen in de bouw. De producten van het Kenniscentrum Glas variëren van opleidingen, trainingen en seminars tot publicaties, bedrijfsondersteuning en -advies (www.kenniscentrumglas.nl).

Reageer op dit artikel