nieuws

Verzakkingen rond viaducten laatste deel rijksweg N11

bouwbreed

bodegraven – Delen van de rijksweg N11 verzakken meer dan was voorzien. Bij twee van de zes kunstwerken bij Bodegraven zijn daardoor flinke kuilen ontstaan. Het gaat in totaal om zon 80 meter wegdek.

De reparaties vinden deze week plaats. Gedurende drie nachten is de laatste deel in de N11, die nog geen jaar geleden in gebruik werd genomen, gesloten voor verkeer.

De weg wordt ter plekke gefreesd en krijgt een nieuwe, hardere laag bitumen. De reparatie komt voor rekening van aannemerscombinatie Consortium N11 (met Boskalis, BAM, Dura Vermeer en KWS) die de weg volgens een innovatieve contractvorm bouwde. De laatste schakel tussen Alphen aan den Rijn en Bodegraven werd voor 65 miljoen euro gerealiseerd. Welke kosten met de onverwachte reparatie zijn gemoeid, wilde projectleider J. Tiemersma van Consortium N11 gisteren niet zeggen.

Om het zetten van de bodem te beperken, werd voor de aanleg van de N11 gebruikgemaakt van de BeauDrain-methode van Boskalis. Daarbij worden verticale en horizontale drainage gecombineerd. Rijkswaterstaat hoopt dat de dikkere asfaltlaag volstaat om het probleem te verhelpen.

Reageer op dit artikel