nieuws

Van der Valk Tiel besteedt hoog hotel gewoon aan

bouwbreed

tiel – Hotel Van der Valk heeft plannen voor hoogbouw. Naast de bestaande locatie moet een nieuw hotel komen van tien verdiepingen. De gemeente heeft er geen problemen mee.

Het aantal hotelkamers langs de A15 bij Tiel groeit van 120 naar 300. In de hoogte wel te verstaan, zodat het hotel boven het nieuwe betonnen geluidsscherm uitsteekt en goed zichtbaar is. Gemeentewoordvoerder M. van Beusichem meldt dat de bouwhoogte voor bedrijventerrein Westroyen, waar het Van der Valkhotel staat, is vrijgelaten.

Het nieuwe hotel wordt pal naast het huidige hotel gebouwd. Het project zal volgens hoteleigenaar Gert-Jan Van der Valk turn-key worden uitgevoerd. “We zijn al in gesprek met een grote bouwondernemer die dit gaat uitvoeren. We houden ons daarbij aan de wettelijke regels, waarbij werken gewoon worden aanbesteed. Maar dat regelt die bouwondernemer maar.”

Het Van der Valkhotel kwam in februari 2002 in opspraak, nadat het parkeerdek van het hotel instortte. Hoewel het hotel in de zomer van 2002 met de eerste nieuwbouwplannen kwam, bestonden de ideeën al langer. “Ze kwamen alleen niet van de grond. De gemeente had de rooilijnen om het gebouw te strak gespannen, waardoor we geen kant uit konden”, aldus Van der Valk. De oude locatie beslaat 1 hectare.

Met de ontwikkeling van een nieuw bestemmingsplan voor bedrijventerrein Westroyen, zijn er weer nieuwe kansen ontstaan. “We hebben in overleg met de gemeente 3 hectare grond verkregen waarop we kunnen bouwen. Dat is voldoende voor nieuwbouw én een parkeerterrein.” Realisatie van de plannen is volgens Van der Valk afhankelijk van de komst van het nieuwe bestemmingsplan. De gemeente verwacht medio dit jaar.

Reageer op dit artikel