nieuws

UltraBeam-opdraaisteiger neemt weinig ruimte in

bouwbreed Premium

berkel en rodenrijs – Compact, eenvoudig op te bouwen, licht van gewicht en weinig ruimte innemend. Dat zijn de belangrijkste kenmerken van de UltraBeam, de nieuwe verticale opdraaisteiger van Skyworks NV uit Berkel en Rodenrijs.

Het aluminium steigersysteem is vanaf de grond te monteren en met een geïntegreerde lier veilig en arbovriendelijk omhoog te brengen.

Het steigersysteem bestaat uit twee masten waarop een Sky-Deck-loopvloer met een lengte van 4 tot maximaal 9 meter kan worden geplaatst. De masten zijn voorzien van een geïntegreerd liersysteem waarmee de werkvloer tot op een maximale hoogte van 5 meter kan worden gebracht. Dit maakt de UltraBeam vooral geschikt voor werkzaamheden aan eengezinswoningen.

Ter ondersteuning van de steigerconstructie zijn de twee verticale masten uitgevoerd met opklapbare steunvoeten. Wanneer de masten zijn opgesteld kan de werkvloer eenvoudig op twee liggers worden aangebracht. De vloer kan vervolgens met behulp van de geïntegreerde draailier in stappen van 20 centimeter omhoog worden gebracht. De liggers zorgen ervoor dat de afstand van de werkvloer tot de gevel op iedere werkhoogte gelijk blijft. Ze zijn voorzien van afstandhouders met wielen. Het omhoog en omlaag draaien verloopt daarom soepel; de gevel beschadigt niet. De Sky-Deck-loopvloeren zijn eenvoudig op te leggen. Ze hebben een anti-slip loopvlak en 20 centimeter hoge veiligheidschopranden. De maximale vloerbelasting van de loopvloer bedraagt 250 kilogram. Het nieuwe steigersysteem kan worden voorzien van een overkapping.

Reageer op dit artikel