nieuws

Uitbreiding bedrijventerrein Woudenberg uiterst onzeker

bouwbreed Premium

woudenberg – De aanleg van een nieuw bedrijventerrein in Woudenberg staat op losse schroeven. De gemeente en de projectontwikkelaar, die de gronden in eigendom heeft, kunnen de financiering niet rond krijgen.

Knelpunt is de ontsluiting, die gekoppeld is aan de uitbreiding. “Je kunt er niet omheen dat een verdubbeling van het aantal hectaren ook een extra ontsluiting met zich meebrengt”, zegt wethouder E.P Zandbergen (ruimtelijke ordening). Het bestaande bedrijventerrein is 24 hectare groot. Er komt 20 hectare extra bij, waarvan 14 hectare uitgeefbaar.

Er wordt gezocht naar een aanvaardbare grondprijs voor nieuwe bedrijven. De gemeente Woudenberg en projectontwikkelaar Spoolderberg BV, een gelegenheidsconsortium uit Leusden en Zwolle, proberen hier al maanden een oplossing te vinden. Zandbergen: “We zoeken naar alternatieven om het project van de grond te krijgen. Het is een gezamenlijk belang om hier uit te komen.” Volgens de wethouder bedraagt het tekort 9 à 10 miljoen euro.

Gisteren is de aftrap gegeven voor de revitalisering van het bestaande bedrijventerrein. Dit is jarenlang uitgesteld, omdat dit samenhing met de uitbreiding van het terrein.

De gemeente loopt nu kansen mis, omdat bedrijven zich niet in Woudenberg kunnen vestigen of verder uitbreiden. Het terrein is sinds begin jaren negentig �vol�. Begin april is meer bekend of de uitbreiding definitief niet doorgaat.

Reageer op dit artikel