nieuws

Stop op bouwplannen Groningse gemeenten

bouwbreed

groningen – De Groningse gemeenten hoeven de komende drie jaar geen nieuwe bouwplannen meer te maken. Dat schrijft de Groningse gedeputeerde M. Calon van bouwzaken in de deze week gepresenteerde voorontwerpnota Bouwen en Wonen 2005-2008. Calon vindt dat de Groningse gemeenten hun tijd beter kunnen besteden aan de uitvoering van de vele reeds bestaande bouwplannen. […]

groningen – De Groningse gemeenten hoeven de komende drie jaar geen nieuwe bouwplannen meer te maken. Dat schrijft de Groningse gedeputeerde M. Calon van bouwzaken in de deze week gepresenteerde voorontwerpnota Bouwen en Wonen 2005-2008. Calon vindt dat de Groningse gemeenten hun tijd beter kunnen besteden aan de uitvoering van de vele reeds bestaande bouwplannen.

De nieuwbouw en de herstructurering van de woningvoorraad komen in de meeste Groningse gemeenten veel te traag op gang. Vooral Loppersum, Bedum en De Marne presteren onder de maat.

De Groningse gemeenten krijgen nu van Calon voor bouwprojecten, die eigenlijk in 2006 klaar hadden moeten zijn, twee jaar extra de tijd. De provincie trekt 38.000 euro per jaar uit voor een provinciale ambtenaar, die de gemeenten moet helpen met het vlottrekken van de bouwvertragingen.

Herstructureringsprojecten in de provincie Groningen lopen vaak vast door gebrek aan vervangende woningen voor de bewoners. Daarom wil Calon toestaan dat er eerst nieuwe huizen worden gebouwd voordat over wordt gegaan tot sloop van de bestaande woningen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels