nieuws

Sint Maarten wil dolfinarium bouwen

bouwbreed

philipsburg – Als het eilandsbestuur de aanbevelingen van een adviesgroep overneemt, wordt op korte termijn een dolfinarium op Sint Maarten gebouwd. Daarmee is een investering van een kleine 7 miljoen euro gemoeid. Volgens de door de overheid ingestelde adviesgroep is het haalbaar om het project te realiseren in samenwerking met het Mexicaanse Atlantida, dat een […]

philipsburg – Als het eilandsbestuur de aanbevelingen van een adviesgroep overneemt, wordt op korte termijn een dolfinarium op Sint Maarten gebouwd. Daarmee is een investering van een kleine 7 miljoen euro gemoeid. Volgens de door de overheid ingestelde adviesgroep is het haalbaar om het project te realiseren in samenwerking met het Mexicaanse Atlantida, dat een soortgelijk dolfinarium in het Mexicaanse Cancún beheert. Het dolfinarium moet op steenworpafstand van de cruisepier in Pointe Blanche verrijzen.

Jaarlijks bezoeken honderdduizenden, overwegend Amerikaanse, toeristen per cruiseschip Sint Maarten. De Antilliaanse minister Brewster en diverse toeristenorganisaties tonen zich voorstander van het project.

Reageer op dit artikel