nieuws

Rotterdamse balkons weer beetje bruikbaar

bouwbreed Premium

amsterdam – Van TNO mogen de uitkragende balkons in de Rotterdamse nieuwbouwwijk Stadstuinen voorlopig weer �normaal� worden gebruikt. Uit de voorlopige resultaten van het TNO-onderzoek is gebleken dat de constructie van de balkons normaal gebruik toelaat. Daarbij is de belangrijkste restrictie een belasting tot maximaal 600 kilogram, aldus M. Smits, woordvoerder van gebouweigenaar Woonzorg Nederland. […]

amsterdam – Van TNO mogen de uitkragende balkons in de Rotterdamse nieuwbouwwijk Stadstuinen voorlopig weer �normaal� worden gebruikt.

Uit de voorlopige resultaten van het TNO-onderzoek is gebleken dat de constructie van de balkons normaal gebruik toelaat. Daarbij is de belangrijkste restrictie een belasting tot maximaal 600 kilogram, aldus M. Smits, woordvoerder van gebouweigenaar Woonzorg Nederland.

Betreden van de ver uitkragende balkons met meer dan zeven personen of het plaatsen van een rijtje zware plantenbakken is dus voorlopig uit den boze, al zullen bewoners dat zelf ook niet zo gauw doen. De schrik zit er nu wel in.

Volgens Smits is pas over een maand duidelijk of eventueel aanvullende constructieve maatregelen nodig zijn, want dan presenteert TNO het eindrapport.

Woonzorg Nederland benadrukt dat het TNO-onderzoek uitsluitend betrekking heeft op eigen woningen en niet op de balkons van vergelijkbare complexen in de wijk Stadstuinen.

Reageer op dit artikel