nieuws

Rotterdam doet aan penthousing

bouwbreed Premium

ROTTERDAM – De gemeente Rotterdam is bezig met het stimuleren van �penthousing�. De term staat voor het bouwen van penthouses boven op bestaande gebouwen in de stad. Volgens een woordvoerder van de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting wil de gemeente voor 2006 honderd van die luxe woningen in aanbouw hebben. Sinds gisteren is in de Centrale […]

ROTTERDAM – De gemeente Rotterdam is bezig met het stimuleren van �penthousing�. De term staat voor het bouwen van penthouses boven op bestaande gebouwen in de stad. Volgens een woordvoerder van de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting wil de gemeente voor 2006 honderd van die luxe woningen in aanbouw hebben.

Sinds gisteren is in de Centrale Bibliotheek van Rotterdam een tentoonstelling te zien die de mogelijkheden van penthousing laat zien. Op de expositie zijn presentaties samengesteld van enkele lopende projecten, zoals de bouw van een penthouse boven op kunstcentrum Las Palmas op de Kop van Zuid.

De gemeente bouwt zelf geen penthouses, maar schept wel de voorwaarden om met de bouw te kunnen beginnen. Eigenaren van panden in het centrum van de stad zijn aangeschreven om ze op de hoogte te stellen van de mogelijkheden. “Er moet natuurlijk een aantal zaken goed worden voorbereid, zoals de technische mogelijkheden, de bereikbaarheid van de opbouw en of er voldoende parkeergelegenheid is na uitbreiding van een bestaand pand”, aldus de woordvoerder.

Het bouwen van penthouses is een van de speerpunten van wethouder Pastors. Hiermee wil hij het woningaanbod voor de midden- en hogere inkomens in de stad aanvullen.

Reageer op dit artikel