nieuws

Rockwool naar recordwinst

bouwbreed Premium

hedehusene – De inzet van isolatiematerialenfabrikant Rockwool in Midden- en Oost-Europa werpt rijke financiële vrucht af.

De steenwol van het Deense concern vindt in deze regio gretig aftrek wat in 2004 leidde tot een recordwinst van ruim 54 miljoen euro netto na belastingen: 18 miljoen meer dan in 2003, zo blijkt uit de nieuwe jaarcijfers.

De omzet steeg met 11 procent naar 1,23 miljard euro, dankzij een hoger prijsniveau (plus 4 procent) en een groei van het afgezette volume (plus 7 procent). De Denen gaan ervan uit, dat de stijgende trend bij de prijzen voor isolatiematerialen zich voorlopig nog zal voortzetten, waardoor ook de resultaatontwikkeling voor het lopende jaar er in principe buitengewoon gunstig uitziet.

Concreet verwacht het concern een nettowinst van minstens 60 miljoen en een verdere omzetgroei van 8 procent. Ook op de langere termijn blijft de groei er in principe in, want Rockwool investeert flink in de uitbouw van de capaciteit. In 2006 wordt bijvoorbeeld een fabriek in bedrijf gesteld in St.Petersburg in Rusland.

Reageer op dit artikel