nieuws

Privéfinanciers voor parkeergarage

bouwbreed

arnhem – Vier prominente Nijmegenaren hebben aan burgemeester en wethouders in Nijmegen laten weten dat zij een parkeergarage uit recente gemeentelijke plannen privé willen financieren. Het plan voor een garage onder de Van Schaeck Mathonsingel, dat globaal achttien miljoen euro zal gaan kosten, is woensdag goedgekeurd door de gemeenteraad, maar de gemeente moest nog op […]

arnhem – Vier prominente Nijmegenaren hebben aan burgemeester en wethouders in Nijmegen laten weten dat zij een parkeergarage uit recente gemeentelijke plannen privé willen financieren. Het plan voor een garage onder de Van Schaeck Mathonsingel, dat globaal achttien miljoen euro zal gaan kosten, is woensdag goedgekeurd door de gemeenteraad, maar de gemeente moest nog op zoek naar manieren voor de financiering.

De ondernemers stellen dat zij met hun investeringsplan de realisatie van de parkeergarage willen versnellen omdat Nijmegen de voorziening hard nodig heeft, terwijl het ook nog eens een prima investering is. De parkeergarage gaat plaatsbieden aan minimaal 640 auto�s en 1600 fietsen. Bovengronds wordt de singel opgewaardeerd van het huidige karige parkje naar een echte laan. Ook die openbare ruimte tellen de investeerders mee in hun plan. De vier initiatiefnemers zijn Theo Camps, in het dagelijks leven voorzitter van de raad van bestuur van Managementadviesbureau Berenschot; onroerend goed ondernemer Hans van Delft, onroerendgoedondernemer Ton Hendriks en de ondernemer in onroerend goed en olie Theo Wassink.

Reageer op dit artikel