nieuws

Oplevering A2-tunnel mogelijk vertraagd

bouwbreed

MAASTRICHT – Het lijkt erop, dat de oplevering van de nog te bouwen A2-tunnel onder Maastricht niet zoals eerder verwacht in 2011 zijn beslag krijgt, maar mogelijk pas in 2015. Dat blijkt uit nieuwe berekeningen van Rijkswaterstaat. Twee jaar geleden werd een bestuursovereenkomst gesloten, waarbij werd ingeschat dat de tunnel in 2011 klaar zou zijn. […]

MAASTRICHT – Het lijkt erop, dat de oplevering van de nog te bouwen A2-tunnel onder Maastricht niet zoals eerder verwacht in 2011 zijn beslag krijgt, maar mogelijk pas in 2015. Dat blijkt uit nieuwe berekeningen van Rijkswaterstaat.

Twee jaar geleden werd een bestuursovereenkomst gesloten, waarbij werd ingeschat dat de tunnel in 2011 klaar zou zijn. Sindsdien is de wereld echter complexer geworden, aldus directeur wegen R. Prins van Rijkswaterstaat Limburg. De milieu-effectrapportage moet in twee fasen worden uitgevoerd, en daarvoor is meer tijd nodig. Daardoor start de gunning aan een consortium van wegenbouwers ook later. Voordat er wordt gegund, moet een aantal consortia inschrijven op de Europese aanbesteding en zelf plannen uitwerken voor de bouw van de tunnel. Het kan een probleem worden om het juiste consortium te vinden, omdat de aannemer zelf plannen moet ontwerpen qua ontwerp en uitvoering. Onduidelijk is hoeveel tijd daarin gaat zitten.

Reageer op dit artikel