nieuws

Ontwerp Van Egeraat sneuvelt definitief

bouwbreed

kopenhagen – De gemeenteraad van de Deense hoofdstad Kopenhagen is tegen een woon- en winkelcentrum op basis van een ontwerp van Egeraat Associated Architects uit Rotterdam. De raad nam het afwijzende besluit na massieve protesten uit de burgerij. Veel inwoners van de hoofdstad bleken van oordeel dat het ontwerp totaal niet past bij de omgeving. […]

kopenhagen – De gemeenteraad van de Deense hoofdstad Kopenhagen is tegen een woon- en winkelcentrum op basis van een ontwerp van Egeraat Associated Architects uit Rotterdam.

De raad nam het afwijzende besluit na massieve protesten uit de burgerij. Veel inwoners van de hoofdstad bleken van oordeel dat het ontwerp totaal niet past bij de omgeving. Het centrum had moeten komen in het stadsdeel Christianshavn, dat in de 17de eeuw werd ontworpen door Nederlandse bouwkundigen.

Van Egeraat maakte het ontwerp in opdracht van projectontwikkelings- en bouwconcern NCC. De bedoeling was op de locatie zes flatachtige gebouwen neer te zetten. Het hoogste gebouw zou 55 meter worden. Vooral deze hoogte stuitte op verzet. NCC toonde zich op het laatste moment bereid de hoogte 10 meter te laten zakken, maar Van Egeraat ging niet akkoord.

Reageer op dit artikel