nieuws

Omstreden restaurant Terherne mag blijven

bouwbreed Premium

terherne – Na jaren van procederen mag het omstreden pannenkoekenpaviljoen bij Terherne blijven staan. Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State. De Friese Vereniging van Veldbiologie maakte bezwaar tegen de komst van het paviljoen omdat dat gebouwd zou worden bij een Speciale Beschermingszone van de Vogelrichtlijn. De kwestie speelt al sinds 2000, […]

terherne – Na jaren van procederen mag het omstreden pannenkoekenpaviljoen bij Terherne blijven staan. Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State. De Friese Vereniging van Veldbiologie maakte bezwaar tegen de komst van het paviljoen omdat dat gebouwd zou worden bij een Speciale Beschermingszone van de Vogelrichtlijn.

De kwestie speelt al sinds 2000, toen de bouw werd uitgesteld omdat de beschermde Noordse woelmuis in het gebied zou leven.

Reageer op dit artikel