nieuws

OM eist boetes voor schuld aan ongeval

bouwbreed

den bosch – Het Openbaar Ministerie in Den Bosch heeft tegen twee bedrijven elk een boete van 25.000 euro geëist vanwege hun betrokkenheid bij een dodelijk bouwongeval in Cuijk. Het ongeval vond plaats in oktober 2002. Na het omvallen van een torenkraan op een bouwplaats bij het station kwamen twee mensen om het leven en […]

den bosch – Het Openbaar Ministerie in Den Bosch heeft tegen twee bedrijven elk een boete van 25.000 euro geëist vanwege hun betrokkenheid bij een dodelijk bouwongeval in Cuijk. Het ongeval vond plaats in oktober 2002. Na het omvallen van een torenkraan op een bouwplaats bij het station kwamen twee mensen om het leven en raakte een derde zwaar gewond.

Ingenieursbureau DHV Bouw en Industrie wordt verweten het funderingsblok waarop de kraan stond niet goed te hebben berekend. Het andere bedrijf, NIBM Industrie en Bouwmachines, de bouwer van de kraan, zou de afmetingen van het blok niet gecontroleerd hebben. De rechtbank doet uitspraak op 16 maart.

Vorig jaar werd aannemersbedrijf Van Bergen door de rechtbank in Den Bosch vrijgesproken van schuld aan hetzelfde ongeval.

Reageer op dit artikel