nieuws

Noord-Zuidlijn ook naar Amstelveen

bouwbreed

AMSTERDAM – Uiterlijk in 2020 moet de Noord-Zuidlijn doorgetrokken worden naar twee verschillende eindpunten in Amstelveen: Ouderkerkerlaan en Westwijk.Daarvoor worden op termijn de aansluitingen met de huidige sneltramlijn aangepast. De gemeente Amsterdam is hiermee akkoord gegaan. Over het doortrekken van de metrolijn is jarenlang onderhandeld met de gemeente Amstelveen. De Noord-Zuidlijn krijgt over zeven jaar […]

AMSTERDAM – Uiterlijk in 2020 moet de Noord-Zuidlijn doorgetrokken worden naar twee verschillende eindpunten in Amstelveen: Ouderkerkerlaan en Westwijk.Daarvoor worden op termijn de aansluitingen met de huidige sneltramlijn aangepast. De gemeente Amsterdam is hiermee akkoord gegaan.

Over het doortrekken van de metrolijn is jarenlang onderhandeld met de gemeente Amstelveen. De Noord-Zuidlijn krijgt over zeven jaar eerst een eindhalte op station Zuid/WTC. Reizigers voor Amstelveen zullen daar moeten overstappen op de sneltram. Volgens de gemeente mag deze tijdelijke situatie niet al te lang duren. Het station heeft onvoldoende overstapcapaciteit.

Volgens een woordvoerder is de kans ook nog niet uitgesloten dat het financieel mogelijk zal zijn al bij de start van de Noord-Zuidlijn kruisingen en stations zo aangepast te hebben dat overstappen achterwege kan blijven. Maar dan moet daarover wel binnen twee jaar een besluit worden genomen.

Over de extra kosten van de aanpassing zegt de gemeente nu niets te kunnen zeggen.

Reageer op dit artikel