nieuws

Nieuwe autoweg Eindhoven

bouwbreed

EINDHOVEN – De Eindhovense gemeenteraad heeft een voorkeur uitgesproken voor de aanleg van een nieuwe autoweg aan de oostkant van de stad.

De verbindingsweg langs Nuenen en Geldrop, tussen de A58 en de A67, moet een oplossing bieden voor de verkeersproblemen in de regio.

Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE), waarin 21 gemeenten zitting hebben, beslist in juni of de weg er komt. Nu Eindhoven net als Helmond een positief advies over de oostelijke verbindingsweg heeft afgegeven, is de kans groot dat het SRE met de aanleg van de nieuwe weg instemt. De nieuwe weg completeert de verkeersruit rond Eindhoven, die nu aan de noord-, west- en zuidzijde wordt gevormd door de A58, de A2 en de A67.

In totaal heeft het SRE achttien varianten beschreven en onderzocht om het verkeersprobleem op te lossen. Volgens de gemeente Eindhoven is het aanleggen van een nieuwe weg noodzakelijk en kan niet worden volstaan met verbetering van de bestaande wegen.

Reageer op dit artikel