nieuws

Metaalwerkgevers matigen hun eisen

bouwbreed

zoetermeer – FME-CWM wil de vastgelopen onderhandelingen voor een nieuwe cao in de metaal- en elektrotechnische industrie vlottrekken. De werkgeversorganisatie doet op vier geschilpunten met de vakbonden water bij de wijn en nodigt hen uit voor een gesprek. Onder dreiging van stakingen stelden de bonden de werkgevers drie weken geleden een ultimatum in het cao-overleg. […]

zoetermeer – FME-CWM wil de vastgelopen onderhandelingen voor een nieuwe cao in de metaal- en elektrotechnische industrie vlottrekken. De werkgeversorganisatie doet op vier geschilpunten met de vakbonden water bij de wijn en nodigt hen uit voor een gesprek. Onder dreiging van stakingen stelden de bonden de werkgevers drie weken geleden een ultimatum in het cao-overleg. Zij eisen onder meer handhaving van de pensioenleeftijd op 61 en 62 jaar. FME-CWM is nu bereid om haar voorstel over verhoging van deze leeftijd op te geven.

Ook het voorstel tot algemene verlenging van de arbeidsduur met 32 uur, trekt FME-CWM in, aldus de werkgeversorganisatie.

FNV Bondgenoten noemt de concessies �een opening�. “Wij gaan in op de uitnodiging. Maar wat er nu ligt, is nog niet voldoende”, aldus een woordvoerder. Zo moeten de werkgevers volgens de zegsman nog steeds een toezegging doen over de loonsverhoging.

De bond eist een stijging van 1,25 procent. Ook kan hij niet zeggen of de concessie over de prepensioenen ver genoeg gaat.

Reageer op dit artikel