nieuws

Megabios is aftrap stadsdeel Roermond

bouwbreed

roermond – De bouw van een megabioscoop met zeven zalen vlakbij het Outletcenter vormt de aftrap voor de bouw van een nieuw stadsdeel in Roermond. De bouw van de bioscoop met 1850 stoelen begint nog deze zomer. Hierover is op enkele details na overeenstemming bereikt tussen gemeente en projectontwikkelaar P. van Pol. Behalve de Megabios […]

roermond – De bouw van een megabioscoop met zeven zalen vlakbij het Outletcenter vormt de aftrap voor de bouw van een nieuw stadsdeel in Roermond. De bouw van de bioscoop met 1850 stoelen begint nog deze zomer. Hierover is op enkele details na overeenstemming bereikt tussen gemeente en projectontwikkelaar P. van Pol.

Behalve de Megabios komen er een speelhal, enkele torens voor kantoren en 180 woningen. Verder komt er een extra ondergrondse passage, die het Merkendorp op het voormalige kazerneterrein beter moet verbinden met het centrum van Roermond.

De speelhal wordt gerealiseerd door Krijco uit Sittard, en Roermond probeert nog een vestiging van Holland Casino naar het Merkendorp te krijgen. Verder komen er nog 9000 vierkante meter nieuwe winkels, die grotendeels al zijn ingevuld. Dat geldt niet voor de 8500 vierkante meter kantoorruimte, die er ook komen. Toch denkt Van Pol dat daar wel belangstelling voor is gezien de ligging aan een grote weg aan de buitenkant van de stad.

Reageer op dit artikel