nieuws

Management buy-out doet Mega Beton goed

bouwbreed

mijdrecht – De zaken gaan goed voor Mega Betontechniek. De negen betonspecialisten die het bedrijf via een management buy-out overnamen van de Voorbij Groep, lieten de aanloopproblemen achter zich. Begin dit jaar openden ze een nieuwe vestiging.

Trots legt Ronald de Vries, hoofd bedrijfsbureau van Mega Betontechniek, een aanbevelingsbrief op tafel. Het schrijven komt van Bouwcombinatie HSL Hollandse Meren, de bedrijvengroep die de hsl aanlegt. Complimenten als “uitstekende onderaannemer” en “aanbevolen” spetteren van het papier. Zijn bedrijf was nauw betrokken bij de uitvoering van de 12 kilometer lange zettingsvrije plaat voor de hsl tussen Hoofddorp en Hoogmade. “Flexibiliteit en kwaliteit zijn sleutelwoorden binnen ons bedrijf”, zegt De Vries glimlachend. “Je ziet het, het werkt.”

Toch heeft de firma een spannend jaar achter de rug. “Onze opdrachtgevers keken eerst de kat uit de boom. Begrijpelijk want die hadden jarenlang zaken gedaan met Voorbij Betontechniek. Ze hadden zoiets van �nu is het anders�. En daarnaast kostte het veel tijd en energie om de administratie en de calculatie goed van de grond te krijgen. Inmiddels hebben we laten zien waar we voor staan. Het gaat goed.”

Gecertificeerd

De mannen die vorig jaar bij Mega Beton het roer overnamen, werken er nog steeds. Daarnaast zijn er, afhankelijk van de hoeveelheid werk, nog vijf tot tien medewerkers. Vorig jaar boekte het bedrijf een omzet van 4 miljoen euro. Het hoofdkantoor is sinds kort gevestigd in Mijdrecht, in Obdam heeft de firma een filiaal. Mega Betontechniek is voor wat betreft het verwerken van beton in vloeistofdichte verhardingsconstructies gecertificeerd volgens de Beoordelings richtlijn 2370. Verder is de firma gespecialiseerd in de toepassing van schuimbeton en in het aanbrengen van vloeistofdichte vloeren. Ook monolithisch afgewerkte vloeren staan op het programma.

“Dankzij ons flexibele machinepark kunnen we zowel op kleine als op grote oppervlakten werken”, zegt De Vries. “En dat is zowel in ons eigen voordeel als in dat van onze opdrachtgevers. Op 95 procent van de locaties kunnen we zonder meer het werk uitvoeren. Onze orderportefeuille is dan ook redelijk gevuld. Als het zo doorgaat, zijn we van plan fors uit te breiden. Misschien gaan we ook de directievoering uitbesteden, maar dat is nog niet zeker.”

Het nieuwe hoofdkantoor in Mijdrecht is daarbij van groot belang. “We waren van het begin af aan van plan om ons hoofdkantoor tijdelijk in Obdam te plaatsen. Hier in Mijdrecht zitten we veel centraler dan in Obdam. Nu kunnen we heel Nederland bestrijken. En dat is natuurlijk zeer in het voordeel van het bedrijf.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels