nieuws

Mak bezorgd over bouw in Friesland

bouwbreed

jorwerd – Schrijver Geert Mak waarschuwt de dorpsbewoners voor de bouw van vier nieuwbouwwoningen. Als liefhebber en kenner van het Friese dorp benadrukte hij dat je zulke ingrepen nooit meer kunt terugdraaien. “Dit soort karakteristieke Friese dorpsaanzichten beginnen zeldzaam en kostbaar te worden. Daar moeten we zuinig op zijn”, benadrukt Mak. Hij schreef de bestseller […]

jorwerd – Schrijver Geert Mak waarschuwt de dorpsbewoners voor de bouw van vier nieuwbouwwoningen. Als liefhebber en kenner van het Friese dorp benadrukte hij dat je zulke ingrepen nooit meer kunt terugdraaien.

“Dit soort karakteristieke Friese dorpsaanzichten beginnen zeldzaam en kostbaar te worden. Daar moeten we zuinig op zijn”, benadrukt Mak.

Hij schreef de bestseller Hoe God verdween uit Jorwerd, de biografie van een dorp tijdens de stille revolutie tussen 1945 en 1995. Het is het verhaal van de boeren en het geld, van de kleine winkeliers en de oprukkende stad en van de ingestorte kerktoren.

Reageer op dit artikel