nieuws

Lacobel-glas geeft veel kleur aan interieur

bouwbreed

tiel – Glaverbel heeft een nieuwe serie gelakt glas, Lacobel genaamd. Dit gekleurde glas is bestemd voor toepassing in het interieur.

De Lacobel-serie omvat 37 kleuren, variërend van zeer uitgesproken tot ingetogen (pastel)tinten en eigentijdse metallics. De glasproducent ontwierp de lijn in samenwerking met deskundigen op het gebied van trends en kleuren.

Uniek vindt Glaverbel zelf de Lacobel Chromatic Blue, een kleur met een bijzonder kameleoneffect. Het ene moment is het blauw, dan groen en vervolgens grijs of paars. De kleur verandert van nuance afhankelijk van de lichtinval. De laklaag wordt aangebracht aan de achterzijde van het glas. Zo is het beschermd tegen krassen en vlekken en vraagt het weinig onderhoud. De toegepaste lak bevat geen zware metalen of schadelijke chemische stoffen. De veiligheidsversie van het gekleurde glas is Lacobel Safe. Daarbij is een polypropyleenfolie op de gelakte zijde aangebracht.

Lacobel is bedoeld voor ethische en praktische toepassingen binnenshuis. In bedrijfsgebouwen kan het bijvoorbeeld worden gebruikt als bekleding van wanden en voor toonbanken, bureaubladen en winkeletalages. In woningen kan het worden toegepast als douchewand, maar uiteraard ook in andere ruimten. Daarnaast kan het gekleurde glas worden gebruikt in de meubelindustrie.

Reageer op dit artikel