nieuws

Jaar cel voor fraude na bouwdiefstallen

bouwbreed

HASSELT – De rechtbank in Hasselt heeft een 60-jarige Nederlander zonder vaste woon- of verblijfplaats veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en een boete van bijna 10.000 euro. De man had valse facturen opgesteld om de herkomst van goederen uit bouwdiefstallen te verdoezelen. De man maakte deel uit van een bende die uit drie mannen bestond. […]

HASSELT – De rechtbank in Hasselt heeft een 60-jarige Nederlander zonder vaste woon- of verblijfplaats veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf en een boete van bijna 10.000 euro.

De man had valse facturen opgesteld om de herkomst van goederen uit bouwdiefstallen te verdoezelen.

De man maakte deel uit van een bende die uit drie mannen bestond. Zij drukten tussen 1997 en 1999 meer dan twintig keer materialen van bouwplaatsen achterover. Het ging daarbij onder meer om graafmachines, compressoren, aanhangwagens en tractoren. Ook namen ze een terreinwagen, een wiellader, stroomgroepen en een trilplaat mee.

De hoofdverdachte, een 47-jarige man uit Valkenswaard, regelde transport en verkoop van het gestolen goed. Hij maakte de rechtszaak niet meer mee, omdat hij vorig jaar overleed. Een aannemer uit Hasselt tipte de andere twee, en kreeg daarvoor van de rechtbank al eerder een werkstraf van 260 uur en een boete van bijna 5000 euro opgelegd. De bende was vooral actief in Belgisch Limburg.

De rechtbank kende elf gedupeerden een schadevergoeding toe van in totaal 200.000 euro.

EINDE BERICHT

Reageer op dit artikel