nieuws

Ierland investeert 1,4 miljard in wegen

bouwbreed

dublin – Het Ierse ministerie voor transport zal dit jaar 1,4 miljard euro investeren in nieuwe wegen. Door deze investering kunnen acht grote wegenprojecten worden voltooid en kan met de aanleg van nog eens negentien wegen worden begonnen. Daarnaast laat minister van transport Cullen een haalbaarheidsstudie uitvoeren naar een nieuwe buitenringweg om de Ierse hoofdstad […]

dublin – Het Ierse ministerie voor transport zal dit jaar 1,4 miljard euro investeren in nieuwe wegen. Door deze investering kunnen acht grote wegenprojecten worden voltooid en kan met de aanleg van nog eens negentien wegen worden begonnen. Daarnaast laat minister van transport Cullen een haalbaarheidsstudie uitvoeren naar een nieuwe buitenringweg om de Ierse hoofdstad Dublin.

De af te ronden wegen hebben een totale lengte van 40 kilometer. Eén van de belangrijkste projecten is de verbinding tussen de nieuwe Dublin Port Tunnel, die begin 2006 open moet, en de bestaande rondweg om de stad. De aan te leggen nieuwe wegen zijn in totaal 200 kilometer lang.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels