nieuws

Holcim stuwt winst op tot 594 miljoen

bouwbreed

jona – Holcim heeft vorig jaar zijn winst met bijna eenderde opgevoerd tot 594 miljoen euro. De omzet van het Zwitserse bouwstoffenconcern steeg met 3,5 procent tot 8,6 miljard euro. Holcim rekent dit jaar op een solide groei van de wereldeconomie. De Zwitsers noemen de bouwconjunctuur robuust en verwachten in de meeste landen een levendige […]

jona – Holcim heeft vorig jaar zijn winst met bijna eenderde opgevoerd tot 594 miljoen euro. De omzet van het Zwitserse bouwstoffenconcern steeg met 3,5 procent tot 8,6 miljard euro.

Holcim rekent dit jaar op een solide groei van de wereldeconomie. De Zwitsers noemen de bouwconjunctuur robuust en verwachten in de meeste landen een levendige vraag naar cement, beton en toeslagstoffen. Holcim denkt de efficiëntie verder te kunnen verbeteren en gaat uit van stijgende winsten. De onderneming staat op het punt opnieuw twee stevige stappen voorwaarts te zetten. Holcim heeft met instemming van de betroffen bedrijven biedingen uitgebracht op Aggregate Industries (in Groot-Brittannië), The Associated Cement Companies en Ambuja Cement Eastern (beide Indonesië).

In Europa namen de cementleveranties van Holcim met 16,2 procent toe tot 30,8 miljoen ton. Praktisch alle dochtermaatschappijen hadden deel aan de groei. Het bedrijfsresultaat steeg met 37,3 procent toe tot 430 miljoen euro. In Noord-Amerika konden de Holcim-bedrijven amper aan de vraag voldoen. De cementafzet nam met 1,7 procent toe tot 17,5 miljoen ton. Holcim concentreerde zich in de Verenigde Staten op zijn vaste klanten en het hogere prijssegment.

Holcim investeerde vorig jaar 730 miljoen euro in zijn fabrieken. Een belangrijk deel van het geld vloeide naar nieuwe ovens in Slowakije, Costa Rica en Roemenië.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels