nieuws

Faillissement dreigt voor Dammer

bouwbreed

scheemda/midwolda – Bouwservice Dammer VOF in Scheemda dreigt failliet te gaan. Dat blijkt uit informatie van FNV Bouw. Werknemers en schuldeisers van het bedrijf hebben al maanden geen geld meer ontvangen en verbouwingen zijn niet afgemaakt. Dammer was niet bereikbaar voor commentaar. Dammer haalde twee jaar geleden de pers omdat hij beslag had laten leggen […]

scheemda/midwolda – Bouwservice Dammer VOF in Scheemda dreigt failliet te gaan. Dat blijkt uit informatie van FNV Bouw. Werknemers en schuldeisers van het bedrijf hebben al maanden geen geld meer ontvangen en verbouwingen zijn niet afgemaakt. Dammer was niet bereikbaar voor commentaar.

Dammer haalde twee jaar geleden de pers omdat hij beslag had laten leggen op de boerderij van zangeres Imca Marina. Hij zou nog 88.000 euro van haar te goed hebben vanwege een verbouwing. Die zaak leidde tot niets en de vocaliste ging met een andere aannemer in zee. Niettemin zou deze zaak tot het faillissement van het bedrijf hebben geleid.

Inmiddels heeft het personeel van Dammer op staande voet ontslag genomen. Op die manier hopen ze in aanmerking te komen voor een ww-uitkering. De Werkloosheidswet biedt hiertoe de mogelijkheid als een werkgever zijn personeel niet betaalt.

Reageer op dit artikel