nieuws

Faay Light-wandpaneel beter te hanteren

bouwbreed Premium

vianen – Faay Vianen BV heeft een nieuw massief wandpaneel, de Faay Light. Ze zijn slechts 40 centimeter breed in plaats van het bekende formaat van 60 centimeter.

Ze zijn daarom lichter van gewicht en gemakkelijker te hanteren. Krappe draaien kunnen eenvoudiger worden gemaakt; het transport van de ene verdieping naar de andere is eenvoudiger. De constructieve sterkte is dezelfde als bij de 60 centimeter uitvoering.

Een ander voordeel van het Light paneel is dat er minder zaagverlies is bij het plaatsen van het sluitpaneel.

De nieuwe panelen hebben ook veel kleinere vellingkanten. Daardoor ontstaan tussen de panelen bijzonder smalle naden die met het speciaal ontwikkelde voegmiddel FaayFiller snel en glad zijn af te werken. Door de snelle droogtijd is de volgende arbeidsgang binnen enkele minuten mogelijk, meldt de producent.

Faayfiller geeft nauwelijks inklink; gaasband of tape is overbodig. Er is minder voegmiddel nodig dan bij traditionele vellingkanten.

Net als de 60 centimeter panelen worden de Light-panelen geleverd met twee leidingschachten per paneel. Deze bevinden zich h.o.h. om de 20 centimeter, 10 centimeter vanaf de randen. Dat betekent op het totale wandoppervlak 33 procent meer leidingschachten. Er is zo een grotere flexibiliteit voor het aanbrengen van de elektravoorzieningen.

Faay meldt, dat het ook goed mogelijk is de naden tussen de panelen niet te vullen. De geringere paneelbreedte, de smalle naadjes en de strakke repetitiefactor resulteren in een fijn lijnenspel en een rustig aanzicht, vindt de fabrikant.

Reageer op dit artikel