nieuws

EU-voorzitter Luxemburg bepleit laag btw-tarief

bouwbreed

delft – De voorzitter van de Europese Unie (EU) Luxemburg wil het lage btw-tarief voor arbeidsintensieve diensten de komende tien jaar handhaven. Het pleidooi van het land dat recent de EU-voorzittershamer van Nederland overnam, heeft tot gevolg dat het experiment met het lage btw-tarief voor onder meer schilders en stukadoors niet per 1 januari 2006 […]

delft – De voorzitter van de Europese Unie (EU) Luxemburg wil het lage btw-tarief voor arbeidsintensieve diensten de komende tien jaar handhaven. Het pleidooi van het land dat recent de EU-voorzittershamer van Nederland overnam, heeft tot gevolg dat het experiment met het lage btw-tarief voor onder meer schilders en stukadoors niet per 1 januari 2006 wordt beëindigd. MKB Nederland, de belangenvereniging van het midden- en kleinbedrijf, is zeer gelukkig met de opstelling van het land. De lobbyorganisatie wil het lage tarief de komende jaren behouden en in een regulier Europees beleid omzetten. Kleine ondernemingen hebben volgens MKB Nederland het extra steuntje in de rug hard nodig. Zeker nu als gevolg van het slechte economische klimaat de ondernemers in de betrokken branches in zwaar weer zijn beland.

Onder commissaris F. Bolkestein stond het experiment regelmatig op de agenda. Onder luid protest van de verschillende brancheorganisatie probeerde hij bij herhaling het belastingvoordeel te beëindigen.

Reageer op dit artikel