nieuws

Eindelijk begin met aanpassing N18 in Oosten

bouwbreed Premium

arnhem – Rijkswaterstaat Oost Nederland heeft de aanpassing van de N18 tussen Varsseveld en Enschede in gang gezet. Een startnotitie stelt varianten voor die een aantal dorpskernen moet ontlasten van het vele (sluip)verkeer en onveilige verkeerssituaties.

Belanghebbenden kunnen nog drie weken reageren op de voorstellen van Rijkswaterstaat. De procedurele voorbereiding van het project loopt tot en met 2009. Na 2010 kan met de uitvoering worden begonnen.

De 45 kilometer lange N18 vormt de belangrijkste verbinding tussen Twente en Achterhoek en indirect met Arnhem/Nijmegen. De weg behoort tot de gevaarlijkste wegen van Nederland in zijn soort, meldt de startnotitie.

De drie varianten zijn een rondweg bij Eibergen en Usselo, een wegomleiding tussen Groenlo en Enschede of een volledig nieuwe weg tussen Varsseveld en Enschede. Een snelweg (doortrekking van de A18) lijkt hiermee van de baan.

Voorafgaand aan de startnotitie is rumoer ontstaan over het tracé in Eibergen. De provincie onderzoekt daar een oostelijke of westelijke omleiding. Een actiegroep in Eibergen wijst de oostelijke variant af, omdat daardoor te veel natuurschoon ernstig wordt verstoord. Behalve in Usselo en Eibergen lopen de wegomleidingen ten westen van de huidige N18, omdat anders waardevolle natuurgebieden worden aangetast. De aanleg voor de N18 heeft grote gevolgen voor de aanleg en bereikbaarheid van nieuwe bedrijventerreinen.

Reageer op dit artikel