nieuws

Dyckerhoff krijgt weer groeistuipen

bouwbreed

wiesbaden – Dyckerhoff heeft vorig jaar op een omzet van 1,2 miljard 41 miljoen euro winst geboekt. Het resultaat is 36 procent beter dan in 2003. De operationele activiteiten van het bouwstoffenconcern uit Wiesbaden namen vorig jaar met 5 procent toe. Door het afstoten van cementfabrieken Anneliese en Cementos Hispania plus negatieve valuta-effecten daalde de […]

wiesbaden – Dyckerhoff heeft vorig jaar op een omzet van 1,2 miljard 41 miljoen euro winst geboekt. Het resultaat is 36 procent beter dan in 2003.

De operationele activiteiten van het bouwstoffenconcern uit Wiesbaden namen vorig jaar met 5 procent toe. Door het afstoten van cementfabrieken Anneliese en Cementos Hispania plus negatieve valuta-effecten daalde de omzet met 9 procent.

Dyckerhoff zoekt na de saneringen van afgelopen jaren naar mogelijkheden om buiten Duitsland weer te groeien. Te rekenen valt met nieuwe overnames. De omzet voor het jaar 2005 raamt topman W. Bauer op 1,3 miljard euro.

Zorgen maakt de bestuursvoorzitter zich over de toekomstige handel in emissierechten. De keuze om de uitstoot in de periode 2000-2002 als uitgangspunt te nemen, bedreigt volgens Bauer de groeikansen en leidt tot inperking van de bestaande capaciteit. De beginjaren van deze eeuw gelden als dieptepunt in de Duitse bouwconjunctuur.

Op zijn thuismarkt heeft Dyckerhoff zich ten doel gesteld het aandeel van zijn innovatieve producten te verhogen tot minimaal 10 procent van de omzet.

Reageer op dit artikel