nieuws

Dekker sommeert aanpak huisjesmelkers

bouwbreed

den haag – Gemeenten en woningcorporaties moeten werk maken van de strijd tegen onwettige onderhuur en huisjesmelkers. In een brief riep minister Dekker van VROM hen gisteren op alles uit de kast te trekken om de illegale woningverhuur aan te pakken. De bewindsvrouw vindt de aanpak van de onwettige woonpraktijken belangrijk. Malafide verhuurders, de huisjesmelkers, […]

den haag – Gemeenten en woningcorporaties moeten werk maken van de strijd tegen onwettige onderhuur en huisjesmelkers. In een brief riep minister Dekker van VROM hen gisteren op alles uit de kast te trekken om de illegale woningverhuur aan te pakken. De bewindsvrouw vindt de aanpak van de onwettige woonpraktijken belangrijk. Malafide verhuurders, de huisjesmelkers, hebben weinig tot geen oog voor onderhoud of veilige huisvesting. Zij brengen zoveel mogelijk mensen onder in hun panden om geld te verdienen. Het doorverhuren van de huurwoning, zonder dat de corporatie het weet, mag niet en is niet eerlijk. Via dit zwarte circuit worden de jarenlange wachtlijsten van woningcorporaties slinks omzeild.

Reageer op dit artikel