nieuws

DAF Trucks levert schuifframes Fontaine

bouwbreed Premium

drachten – DAF in Eindhoven levert trucks met de plaatstalen schuifframes van Fontaine uit Drachten. Afnemers hoeven dan niet meer te wachten op extra montages. De truckbouwer levert al langer de koppelschotels van Fontaine. Ook Volvo en Scania leveren de schuifframes en koppelschotels van Fontaine. Mercedes zal dat naar verwacht later dit jaar ook doen. […]

drachten – DAF in Eindhoven levert trucks met de plaatstalen schuifframes van Fontaine uit Drachten. Afnemers hoeven dan niet meer te wachten op extra montages. De truckbouwer levert al langer de koppelschotels van Fontaine. Ook Volvo en Scania leveren de schuifframes en koppelschotels van Fontaine. Mercedes zal dat naar verwacht later dit jaar ook doen. Met een schuifframe kan de bestuurder de koppelschotel naar voren of naar achteren bewegen. Het gewicht van de oplegger verschuift daarmee van de achterassen van de oplegger naar de trekker of andersom. Fontaine voorziet de schuifframes en de koppelschotels standaard van een gepatenteerd sluitingsmechanisme dat de kans op schade bij het aan- en afkoppelen beperkt. Een sensorsysteem waarschuwt de bestuurder in de cabine dat de oplegger niet goed is gekoppeld.

Reageer op dit artikel