nieuws

Convenant over leerlingbouwplaatsen

bouwbreed Premium

rotterdam – Bouwend Nederland en woningcorporatie Vestia hebben een convenant gesloten voor de uitvoering van bouwprojecten als leerlingbouwplaats. Het is de bedoeling dat op 1 januari 2008 70 procent van de projecten bestaat uit leerlingbouwplaatsen. Dat maakten de participanten bekend. “In de opdrachten van hoofdaannemers van Vestia wordt vastgelegd dat de werken als leerlingbouwplaats worden […]

rotterdam – Bouwend Nederland en woningcorporatie Vestia hebben een convenant gesloten voor de uitvoering van bouwprojecten als leerlingbouwplaats. Het is de bedoeling dat op 1 januari 2008 70 procent van de projecten bestaat uit leerlingbouwplaatsen. Dat maakten de participanten bekend. “In de opdrachten van hoofdaannemers van Vestia wordt vastgelegd dat de werken als leerlingbouwplaats worden uitgevoerd”, aldus een toelichting van de corporatie. “Ook van de onderaannemers wordt verwacht dat zij leerlingen inzetten.”

Bouwend Nederland maakt zich sterk dat aangesloten aannemers op deze manier nieuw personeel opleiden. Voordat de projecten beginnen worden ze gekeurd door kennisinstituut Bouwradius. Op een leerlingbouwplaats leren aankomende bouwvakkers het vak onder leiding van een ervaren collega, de leermeester.

Reageer op dit artikel